Sjoerd de Groot

Hoewel ik na mijn studie sociale psychologie in eerste instantie het bedrijfsleven in ben gegaan, kwam ik er snel achter dat mijn grootste passie in het onderwijs ligt. Ik ben dan ook de docentenopleiding maatschappijleer gaan volgen. Een van de dingen die mij het meest intrigeert in het onderwijs, is de groepsdynamiek in klassen en de kunst om daarmee om te gaan. Dit heeft mij er na zeven jaar lesgeven toe gedreven om de opleiding tot videocoach (SVIB) te gaan volgen. Ik help docenten graag om de soms zo ongrijpbaar lijkende dynamiek in een klas te ontrafelen. Samen gaan we op zoek naar de antwoorden op de vraag wat je als docent kunt veranderen om leerlingen en klassen in de leerstand te krijgen. Met behulp van videobeelden wordt snel inzicht verkregen en kan gericht gewerkt worden aan verbetering. Veiligheid en openheid zijn voor mij het belangrijkste in een coachtraject. Vanuit deze basis ontstaan de mooiste ontwikkelingen.

 

Neem contact op:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief